Talangträning för Ann

Idag har jag varit sjuk, så mamma har ridit båda hästarna. Endast mjukgörande efter gårdagens träning för Ann Liwing med Talang Stockholm :) Både Lelle och Epcote hoppade 150 cm ur serie och är mycket stolt över dom! Älskade hästar, simply the best :D
Puss
Lina
Lelle hoppar 150 cm :)

Epcote hoppar 150 cm, tyvärr en dålig bild, men han var jättefin och mamma som fotade hjälpte till hon med ;)

Klar för tävling!

Trimmade ponnyn idag och han var helt fantastisk! Han var mjuk i sidorna och lydig för mina hjälper. Red lite förvänd galopp och ökade och minskade galoppen och han var SÅ fin!
Sen tvättade, smörjde och packade jag för tävlingen i Mälarhöjden imorgon.

Både jag och Dino är rejält taggade även fast det är LC så ska vi ha så kul! Känns viktigt att gå ner i klasserna så det känns bra!


Fråga

Var någon som frågade vad Blogg.se´s app heter och den heter kort och gott Blogg.se! Kan även säga att den är extremt lätt och bra att blogga från!

Joggingpass

Idag blev det ett joggingpass för att få ur träningsvärken från igår om han fick någon! Han var iallafall fin och fräsh!


Dagens ridpass!

Dinos ridpass bestod av lite hoppning. Hade en studs uppe och ett lydnadsräcke som inte var särskilt högt. Studsen hade jag framme för att träna lite styrka och sen hade jag ett litet räcke som jag ville se att han var tillbaka efter studsen. Han kändes riktigt fin idag! Igår gick han på lektion eftersom jag tränade Brave så imorgon får han jogga av sig träningsvärken om han har fått någon!
Såhär såg dagens övning ut:


Första mobilbloggen!

Första mobilbloggen med blogg.se's nya app! Jättebra att kunna uppdatera bloggen direkt med mobilen så ni får se allt direkt när det händer!


Hoppträning med Brave

Idag hopptränade jag för Helena med Brave. Var väldigt kul att träna honom då han var väldigt positiv och verkade tycka att det var kul! Tänkte att ni kunde få se film från träningen så ni förstår vad vi gjorde.
Som ni kommer se på filmen är han lite vinglig och så men tycker att han hoppar riktigt trevligt!

Ridlärare, wopp wopp!

Idag har jag varit jätteduktig!
Dagen började med en franskalektion, sedan en håltimme, lunch och en och en halv timmes rast! Sedan skulle jag höja mitt idrottsbetyg genom att vara ridlärare till åk 4 eleverna från min skola :) Det gick enligt mig väldigt bra och är fruktansvärt stolt!
Nu har jag och mamma ridit ut på mina hästar och har haft en trevlig tur i mörkret, båda hästarna höll sig i skinnet men Epcote var lite pigg, vilket jag uppskattar ;)
Puss
Lina
Början till min ridkariär med min andra egna ponny Annie :)

"Svar på kommentar"

Fråga: Är du syster till Jacob Ling Vannerus :O ?? :)
Undrar Ellen
Svar: Nej, men vi är kusiner :)
Puss och hej
Lina

Little Braveheart

Little Braveheart eller Brave som han kort och gott kallas är stor hästen jag har börjat rida. Han är ridskolans och just nu så testar jag bara honom men jag tänkte ändå att ni kanske ville ha lite information om honom!
Han är född 2005 och efter Alexon D 865, som är pappa till min gamla c-ponny Merlot, som har Almé Z i sig. Sen är hans morfar Little Boy som har bland annat Ladykiller i sig och många andra fina hingstar.
Brave är tävlad på Gotland lite har jag för mig men vet inte hur mycket men jag har bara hunnit hoppa honom två gånger. Känslan jag har fått av honom att det är en positiv häst med go i.
Tror att den här hästen kan passa mig men han är som sagt ridskolans och jag rider han bara några gånger i veckan!
Söta Brave vill komma in i hans box :)!

Taggar Enköping

Idag har jag hård tränat båda hästarna på volten, de var jättefina! Start och stopp samt lossade i sidorna.

Nu har startlistorna inför Enköpings nationella tävlingar på lördag, jag åker med båda hästarna och hoppar 120, 130 på Epcote och 120 på Lelle :) Ser väldigt mycket fram emot det då Peter Lundström är banbyggare och av någon anledning rider jag väldigt bra på hans banor! Så vi taggar!

På torsdag är det Talangträning (jag medverkar i Stockholmsläns Ridsprtförbunds satsning på unga ryttare, http://www3.ridsport.se/Distriktssajter/Stockholm/stockholm/TalangStockholm2011/ ) Då tränar vi för Ann Liwing, det ska bli väldigt kul! :)

 

Puss

Lina

En bild från förra vintern när jag och familjen var i Thailand :)

Hemma!

Så skönt att vara hemma nu, även fast jag saknar den här grymma helgen! Tyvärr har resultaten inte varit något vidare, jag har fått mitt självförtroende kört nere i botten, men Dino har ändå varit fin, jag som sabbat allt bara.
Idag red jag Brave och mamma fick hjälpa mig, så efter ett tag hittade jag lite mer knappar och då gick det bättre. Förhoppningsvis får han följa med till Helena imorgon och hoppa!
Jag och Dino i Ljungby!

Resultat dag 2!

Nu är vi hemma efter att sett hela MSV An som var slut strax innan 22, en lång dag med andra ord.
LB: 4 fel Hittade ingen bra ridning och kom i botten till nästan alla hinder men han ställde upp till 100 % och vi kom runt med ett ner så var helt ok ändå.
LA: ute Han var extremt fin på framhoppningen, även på ettan och tvåan, kändes som att jag hittade en bättre ridning, men sen försökte jag trycka av honom för stort på trean, en oxer och då stannade han och jag flög, haha. Jag ramlar nästan alltid av när mina hästar stannar, så snyggt! ;)
Synd med det missförståndet för han kändes riktigt fin innan!
Fina Dino på promenad igår!

Hårdträning!

Ledsen att jag är tög att uppdatera men Lovisa skriver för fullt och tjatar på mig hela tidan så arbetar på att bli bättre ;)

Igår var jag och mamma ute och klättrade hästarna, det är väldigt bra träning och något som stärker hästarnas bakparti, Epcote var jättefin men det märktes på Lelle hur slarviga vi har varit med den här typen av träning, han tyckte att det var jättejobbigt!!

Idag har båda hästarna på galoppbanan. Epcote var jätte pigg och stark! Studdsade upp och ner och ville barta rejsa! Det är inte lätt att hålla i honom när man vill fram lika mycket själv ;) Lelle var fin, lite stissig och hittade någon läskig buske..

Jag sitter nu hemma hos mormor och morfar och ska göra klart mitt SO arbete som ska vara in mailat senast kl 24.00 ikväll, hehe. Familjen är ute på skjön med båten, hur de nu överlever? Är det inte jättekalt ute??

Och jag avslutar med att säga hur otroligt avundsjuk jag är på alla ponnyryttare nere i Ljungby! Tänk att det var hela två år sedan jag och Super (min gamla c-ponny som det snart kommer information om) var där nere och tävlade! Saknar tiden samtidigt som stor häst är överlägset roligare!! Bra svenska där...

Puss hej
Lina

Super och jag i LA+ 2009 på Sundbyholm <3

Resultat!

Hoppade en LB idag och grunden var helt okej, han var med på noterna och var riktigt fin, men när jag kom till omhoppningen blev han väldigt stark och så svängde jag alldeles för snävt till en oxer så han sprang förbi, helt förståligt! Sen rev jag sista för att jag tog för mycket i honom fram till det hindret. Men han var väldigt fin, nu måste bara jag skärpa mig till imorgon och hitta en bra ridning.
Dino i Gustavsberg -10

Framme!

Nu är vi äntligen framme! När vi kom fram tog vi in Dino i boxen och satt upp boxgardinen, för att sen fort åka till hotellet innan de stängde för att få nycklar. Sen åkte vi tillbaka till tävlingsplatsen och jag red Dino. Han var riktigt fin idag och är fortfarande sådär mjuk och fin som jag vill ha honom, så jag är riktigt nöjd med passet och hoppas det håller i sig tills imorgon. När jag hade ridit borstade jag honom och vi fixade iordningen boxen och mat till imorgon och gav honom nattmaten. Nu sitter jag och chillar på hotellet och ska sova!
Ska tjata på Lina om uppdatering i helgen ;)!
Dino på Gotland Maj -11 Foto: Ebba Edberg

Påväg!!!

Nu är vi påväg mot Ljungby, är i Jönköping nu!
Är extremt taggad och tror att min kära ponny är desamma!
Kommer hoppa en LB imorgon, en LB och LA på lördag och en LA på söndag.
Kärlek! Foto: Marie Krüger

Ny kategori!

Ny kategori! Vi fyller upp med nya kategorier hela tiden, det här en av dom där inlägg hamnar som inte hör till hästarna!

Jag och min hund Celma som älskar att pussas :)!

Trimning!

Idag trimmade jag Dino då vi åker till Ljungby imorgon! Wiiiie!
Iaf så klipptes han innan och blev jättefin, fick hjälp av Jackie som jobbar hos oss, dock blev det mycket vitt hår på marken när vi var klara, haha!
Red ett kortare pass då jag hellre rider ett längre imorgon när vi kommit fram, iaf så var han ruggigt fin, inte så pigg som jag trodde att han skulle efter att precis blivit klippt, hehe!
Kontrollerade att han var mjuk lydig.
Efter att jag red så tvättade jag Dino, smörjde och packade allting, så imorgon efter mitt skolfoto så åker vi! Blir nog cirka 13 30. Fick hjälp att packa av en jättegullig tjej i stallet, Rosanna, tack :)!

Jag och Dino MSV B Nyby-Torshälla 2009

Epcote på galoppbanan

Jag har den fantastiska förmånen att kunna rida på min grannes, Anders Winqvist, galoppbana! Det är något som jag är väldigt tacksam över då det stärker hästens kondition och uthållighet samtidigt som det är fruktansvärt kul!

Så Epcote gick på galoppbanan, 4 varv i lite högre tempo än arbetsgalopp samt ökningar och minskningar. Han blir så stark på raksträckorna att han en gång drog mig ur sadeln! Funderar på att mer regelbundet träna styrka själv, det skulle utveckla min ridning väldigt mycket!

Lelle fick gå ett lätt markarbetes pass där vi arbeta för att komma ner med nosen och fortfarande tänka framåt. Han var väldigt fin!

Lovisa har redan börjat skriva en presentation om varje häst, tyvärr kommer mina att dröja då det är lite mycket nu.. Men vi hoppas på att jag har tid i helgen, och btw hann jag skriva i kategorin "Dagens ridpass" innan Lovisa ;) Om det nu ska vara en tävling.


Lord Dino

f. 1999
e. Zoy Gun
ue. Glaz ox
Lord Dino är alltså kungen som står i mitt stall just nu men som jag bara får tävla året ut. Det här är en fantastisk ponny med en enorm kapacitet. Däremot är han inte världens enklaste utan man ska vara ganska tuff och rida framåt, då ställer han upp i alla lägen. Han har ju 50 % arab i sig och 25 engelskt fullblod i sig, så att det är krut i den här ponnyn, det kan ni ge er på! Tillsammans har vi segrar upp till MSV B, tyvärr måste jag kvala om till MSV B då han var skadad förra året (ryggen), så det är vårat mål innan vi måste gå skilda vägar...
Det fantastiska med denna ponnyn är att han är precis lika rolig att rida på marken som i hoppningen, men det gäller att man verkligen rider honom på marken så han är väl genomriden. Dino är min mammas ridskole ponny från början men jag provade honom en gång och fastnade för honom! När jag började rida Dino skenade han runt en bana på 40 cm och trodde att bommarna bits, nu mera hoppar han bana stadigt på 120, även ibland på 130 cm. Har som högst hoppat 135 cm på honom och det gör han plätt lätt.
Det här är världens underbaraste ponny enligt mig!
Dino som en av tre dubbelnollor i LA, förklass till Elitallsvenskan Djursholm mars -09! Gud så illa jag red men så han ställde upp!
Dino vinner LB Lilla Gubben Cup, Vimmerby -11.

Tror alla som känner mig har nog sett den här bilden men han är ju så fiiiiin här :)! Dino över vattengrav i Visby -09, vinst MSV B!

Lina då :)

Jag heter Lina Ling-Vannerus och är född 1996. Jag bor i Södertälje där jag har eget stall där mina två hästar bor. Jag är uppvuxen med hästar och fick en shettis när jag bara var 4 år för att jag skulle sluta gå under magen på de stora hästarna och ”hjälpa till”.  Senare fick jag min underbara B-ponny Sörbys Nimona som tog mig från klubbtävlingar upp till nationell 90 cm (LA). Med henne fick jag uppleva segrar och placeringar, DM-silver, Ponnyallsvenskan Div 1 och 2. När jag var elva år köpte vi en femårig C-ponny, Prides Super Duper, som aldrig var hopptävlad. Det var en inte helt enkel resa då både han och jag var gröna, men jag fick lära mig den hårda vägen att tittiga unghästar måste ridas med mycket ben. Med Super hade jag placeringar upp till 110 cm (Msv B), kvalade till ungponny-SM 2009, och red ponnyallsvenskan Elit 2010. Sommaren 2009 kom den heta och känsliga D-ponnyn Irish Coffée, som jag lärt mig mycket av, bland annat att ha tålamod och rida med lugn, stadig hand och sits.

 

Efter sommaren såldes mina ponnyer och in flyttade det in två stora hästar istället. Epcote född -04 e: Escudo - Gralsritter och L'Escadeur född -03 e: Landor S - Zeus. Epcote och jag har under 2010 ridit 110 - 120-klasser avd B med många fina rundor, under Norrköping Horse Show debuterade vi 130 med noll fel och satsar nu på att bli stabila i 130 och kvala 140 under sommaren/hösten. L'Escadeur har jag ridit mindre klasser med under hösten 2010 och har fina placeringar då han är snabb och vändbar. Jag har precis kvalat 130 under Carlstad Horse Show under helgen vilket var årets mål med ”Lelle” som han kallas. Nu satsar vi på att bli trygga i 120 klasser och under våren 2012 debutera 130 :)

 

Lite kort om mig... Men ska nu sova och tagga skola inför imorrn :) Ska som Lovisa skriva nogrannare om mina små hästar senare :) Puss och hej <3

Epcote och jag på Årsta Runsten i sommras. Tre kombination på 130 i spöregn, check ;)<3


Välkomna till vår nya blogg!!!

Vi är två grymma tjejer som har skapat en blogg tillsammans!

Det är Lovisa Almqvist och Lina Ling-Vannerus!
Jag är Lovisa och jag tänkte presentera mig! Jag är alltså 18 år om två månader men jag har fortfarande en ponny kvar. Dino heter han och jag tänkte fortsätta tävla honom tills året är slut.
Jag har precis sålt min älskade c-ponny, Merlot, som jag har tävlat upp till MSV B+5 som hon nollade. Hade henne i 5 år, från att hon var 4 år tills att hon blev 9 år.
Dino är 12 år gammal och har segrat upp till MSV B, han är helt underbar men inte alltid helt lätt. Han är till salu så vet ni någon tuff som letar d-ponny, så är Dino underbar! Just nu rider och tävlar jag Dino och håller så smått på att gå över till storhäst.
Jag kan berätta att jag bor på en ridskola, Blåkulla, och när jag var liten så tävlade jag i ponnygalopp, det gick så bra att jag och min a-ponny Servus vann SM guld!
Tänkte att mina hästar ska få sig egna inlägg efter hand så ni får veta allt om dom, även dom jag inte har kvar!
Jag och Lina är väldigt bra vänner, trots att vi inte har känt varandra särskilt länge så är vi ganska tighta och har väldigt kul ihop! Vi lärde iaf känna varandra när Lina började träna med mig för Helena Persson, vilket vi gör fortfarande bara det att Lina rider i någon av storhäst grupperna!
Vet faktiskt inte hur länge vi har känt varandra men Lina är en underbar vän!
Nu väntar vi bara med spänning på Linas presentation!!!
Jag rider dressyr på min Dino!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0